Infidelitatea este foarte amară..

Scriu către cei ce sunt într-o relație sau o căsnicie, dar și tinerilor ce au de învățat din asta cu siguranță!

Poate că ați auzit și voi de bărbați și femei cărora le place să își înșele partenerul de viață, pentru cât mai multe plăceri temporare cu scuza că „O singură viață avem”.

Sunt total în dezacord cu această idee! Cred că o pot asemăna cu furtul neprins. Ți s-a furat vreodată un lucru și nu ai prins niciodată făptașul? Așa cred că sunt și acești oameni care își înșeală partenerul. Ce pot să îți spun este că dacă ești printre persoanele ce au comis un astfel de act sau ai de gând să mai comiți… Poate că nu ai fost prins de oameni și continui să „furi„, dar la final cu siguranță vei fi prins! Dumnezeu va face dreptate fiecărui om și sunt sigur de asta!

Sunt dezgustat de oamenii ce înșeală! Sunt oare singurul? Sper să nu și cred că nu! Ce bine că mai sunt oameni sănătoși! Cred că nu este ceva mai josnic decât să îți povestească cineva cu ce femei s-a culcat, iar prietena lui să îi spună în fiecare seară că îl iubește. Pentru mine oamenii aceștia au o valoare foarte mică, îi iubesc la fel cum iubesc pe orice alt păcătos, dar sunt foarte deranjat de ei și cu siguranță pot fi salvați de păcatele lor de Tatăl dacă vin înaintea Lui și se căiesc de tot ce au făcut și îl acceptă pe Hristos în inima lor ca Salvator!

Nu e ok să înșeli! Iubirea, înseamnă să te dedici partenerului tău! Iubirea înseamnă să prețuiești doar pe partenerul tău și atât! Iubirea cu adevărat iubire, este atunci când o altă femeie te dorește și tu o refuzi, complet, fără niciun alt gând, punct, cu motivul clar că ai o prietenă și dorești să îi fii fidel, mai presus de asta, Dumnezeu este drept și vede orice lucru! Asta numesc eu IUBIRE! Puneți asta în practică oameni buni, iar cuplurile și căsniciile nu vor mai fi rupte!

Am avut astăzi o discuție cu colegul meu de echipă, ca de fiecare dată, dar de data aceasta am rămas pur și simplu dezamăgit de gândirea lui și nu pot decât să mă rog pentru sufletul său.

Subiectul este următorul. A fi sau a nu fi fidel prietenei/soției ?

Am mai discutat cu el despre acest subiect, dar de data aceasta am fost deranjat de afirmațiile lui. El vorbește zilnic la telefon cu prietena sa. Râd, se ceartă, se împacă, ca orice alt cuplu, dar astăzi când a spus „Ador viața mea, ador să am relații sexuale cu alte femei” (asta este cea mai frumoasă interpretare a mea pentru că nu pot scrie cuvintele ce le-a pronunțat).

Eram în sala de forță, iar alt coleg de echipă era și dânsul acolo. Când a spus această propoziție, a spus-o cu încredere și mândrie.

Celălalt baiat a râs, colegul meu a râs, eu nu am râs. Am tăcut, dar în mine s-a stârnit o indignare. O indignare pe care o pot explica. Nu suport să văd oameni ipocriți, nu suport să îi văd cum se laudă în fața mea cu lucruri fără valoare, cu lucruri trecătoare, cu lucruri josnice. Nu îmi place să văd oameni prefăcuți ce rănesc alți oameni doar pentru că ei cred că dețin o putere anume…

Dumnezeu după câteva momente m-a îndemnat să vorbesc. Auzeam de prea multe ori vocea aceasta. „Edi, vorbește, vorbește.”

Am vorbit. L-am întrebat „De ce e mândru că o înșeală pe prietena sa?” Răspunsul a fost următorul. „Nu o înșel, doar îmi plac femeile!”

Eu: Deci în același timp o înșeli pe prietena ta!

El: Nu, nu o înșel, nu înțeleg ce te preocupă viața mea. Fac ceea ce vreau.

Eu: Faci ceea ce vrei și nu am nicio legătura cu viața ta, dar te mândreai că îți place să faci „amor” cu mai multe femei.

El: Da, și așa e, îmi plac femeile.

Eu: Crezi că ai putea să îi spui prietenei tale în față că faci amor și cu alte femei în timp ce o consideri pe ea prietena ta?

El: De ce i-aș spune? Ea nu trebuie să știe. Îmi trăiesc viața cum vreau eu.

Eu: Sigur că o trăiești cum vrei, dar crezi că e corect ceea ce faci? Crezi că ea dacă ar afla că tu o înșeli nu ar fi distrusă? Aveți o relație de atâția ani și mi-ai povestit mai mult de alte femei decât despre ea de când vorbim.

El: Nu cred că e greșit atâta timp cât ea nu știe și e fericită cu mine, totul e ok. Îmi trăiesc viața cum vreau.

Eu: Care sunt lucrurile cele mai importante pe care ți le dorești de la prietena ta?

Discuția se accentuase.

El: Nu știu..

Eu: Cum să nu știi? Ai un creier și o inimă.

El: Nu știu (știa la ce mă refer, dar nu avea curajul să spună)

Eu: Sigur îți dorești de la prietena ta să te iubească și să îți fie fidelă nu?

El: Normal că vreau asta.

Eu: Păi și atunci tu de ce nu ești corect cu ea? Crezi că ea nu își dorește aceleași lucruri?

Încerca să nege și aceste lucruri. Am sfârșit discuția pentru că trebuia să mă grăbesc să îmi fac sprinturile de final. Ultimele mele cuvinte cu care am închis discuția au fost acestea:

„Dacă te aștepți de la Dumnezeu să fie corect, tu de ce nu ești corect?” El fiind ateu și îl acuză pe Dumnezeu de multe lucruri.

A rămas puțin pe gânduri și mă rog ca Duhul Sfânt să îi cerceteze inima și să o transforme! Să vă rugați pentru el vă rog!

Concluzia:

La fel cum vă doriți să fiți iubiți, respectați și să nu fiți înșelați, la fel să și trăiți! Nimic nu vă oferă dreptul de a răni persoane „pe ascuns”!

Romantic young couple, relationship breakup

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: