Este depresia stopul la care trebuie să te oprești?

Este dureros să văd oamenii suferind. Este dureros să merg pe stradă văzând diferite chipuri ce exprimă singurătate, anxietate, depresie, durere, frică și cu toate acestea mulți încearcă să le ascundă.

Nu de fiecare dată în spatele unui zâmbet se așează fericirea! De multe ori în spatele unui zâmbet stă așezată o durere a inimii care strigă după ajutor și parcă nimeni nu dorește să o audă, care mănâncă din fericirea oamenilor, din speranța lor și din ceea ce sunt ei și ce ar putea deveni cu adevărat!

Scriu acest articol pe sfârșit de an în urma multor solicitări, gândindu-mă de asemenea să scriu o carte și sunt foarte motivat să fac acest lucru. Nu am idee cât va dura, dar vreau ca totul să fie călăuzire din partea lui Dumnezeu.

Înainte de toate, vreau să știți că mă voi referi la persoană(masculin/feminin) în tot ce voi scrie.

E ciudat cum trăim într-o lume „veselă” care pretinde că totul este bine și se ascunde sub o mulțime de măști. O lume plină de oameni ce suferă înăuntrul lor, în carapacea lor, dar care se prefac că totul este ok și de fapt nimic nu este ok în viața lor. Oameni care se simt singuri, nesiguri, triști și apăsați de multe lucruri.

Prieten drag ce citesti aceste cuvinte. Te înțeleg prin ce treci! Prin multe din aceste stări am trecut și eu! Vreau să știi că este ok să nu fie ok! Dar nu este ok să rămâi în starea de „nu e ok”. Vreau să știi că din multe lucruri prin care ai trecut ai avut de învățat sau vei avea și trebuie să conștientizezi că multe au fost lecții pentru tine și mai presus de asta vreau să îți spun că ești în siguranță! Poate că viața ta nu este așa cum ai sperat să fie. Poate că prietenii te-au dezamăgit, poate familia te-a dezamăgit, mulți oameni te-au judecat, au râs de tine, poate intenționat sau neintenționat, poate că de multe ori te crezi nesemnificativ, dar vreau să îți spun că nu ești definit de opiniile oamenilor din jurul tău!! În multe situații oamenii se înșeală și cu siguranță este și cu privire la tine și știi de ce? Pentru că ei nu te cunosc cu adevărat. Mulți oameni își schimbă opiniile. Mulți nu cunosc nici măcar 1% din ce se învârte în inima ta sau cine ești cu adevărat, așa că nu îți fă nicio grijă despre ei. Nu se merită să îți irosești energia pe oamenii de genul, dar să nu ții faci nici dușmani pentru că tu trebuie să fii exemplu pentru ei, pentru că prin tine, ei pot învăța niște lectii importante pentru a nu mai răni pe nimeni și pentru a-și schimba caracterul. Mi-a plăcut citatul acesta, pe care l-am interpretat puțin: „Când oamenii aruncă cu noroi, tu aruncă cu iubire.” Și vei vedea lucruri minunate întâmplându-se în viețile tuturor!

Poate că ai probleme în viața personală, poate că nu te mai înțelegi cu soția sau stai de mult timp pe genunchi rugându-te ca totul să fie bine în viețile voastre sau poate că îți dorești să îți întâlnești partenerul de viață și să întemeiezi o familie de atâta timp și nu reușești. Poate crezi că e imposibil pentru tine sau că ceva este în neregulă. Nimic nu este în neregulă! Nu te mai lua după vorbele oamenilor sau ce impune societatea. Totul este în REGULĂ! Este vorba de timp! Nu toți avem același timp și nu este nicio rușine! Cum spune și în cartea Eclesiastului: „Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” 3:1 și respectiv versetul 8: „iubitul îşi are vremea lui.”

Poate ai trecut prin multe eșecuri în viața ta și nu găsești nicio dorință să mai trăiești? Eșecurile ne colorează caracterul, ni-l construiesc, ni-l modelează pentru a fi oamenii POTRIVIȚI, nu perfecți! Este o diferență extraordinară! O observi? Și fiecare dintre noi avem nevoie de eșecuri. Spre exemplu, în viața mea dacă nu aș fi avut parte de toate eșecurile, nu aș fi fost omul care am devenit acum. Chiar sunt mulțumitor pentru ele! Am suferit foarte mult în perioadele eșecului? Sigur că da!! Nu îmi înțelesesem sensul vieții! Dădeam vina pe Dumnezeu pe orice se întâmpla! Eram foarte trist și neînțeles. Dar asta nu m-a oprit niciodată! Nu aveam prea multe motive de a trăi până l-am găsit.. după perioade foarte grele în viața mea.. Și știi ce? L-am găsit pentru că nu am renunțat!! Acel motiv apoi m-a făcut să continui! Am ales să lupt pe urmă! Și tu ai un motiv să continui dacă încă nu crezi asta! Doar trebuie să îl descoperi! Nick Vujicic, exemplul motivațional din viața mea care mi-a dat startul pasiunii cititului și trăitului cu adevărat prin credință, de la care am învățat foarte multe, spunea la un moment dat: „Dacă nu ai parte de un miracol în viața ta, fii tu unul!!

Fii tu un miracol! Fii tu un motiv!! Atâția oameni au nevoie de tine!! De miracolul care există în tine, de miracolul care ești chiar tu!

Vreau să îți spun că ești cât se poate de normal. Vreau să îți spun că e normal să ai parte de gânduri și gânduri pentru că nu ești singur aici pe pământ! Sunt foarte multe lupte ce se dau asupra sufletului tău! Foarte multe! Și foarte multe despre care încă nu știi nimic.

Eu nu îți pot oferi nimic. Nimeni de pe acest pământ nu îți poate oferi nimic ca să îți schimbe atitudinea, problema, suferința și să îți redea gustul de VIAȚĂ. Poți avea parte toata viața de cuvinte frumoase, de încurajări, dar care să nu însemne ceva pentru tine. Nu vreau să crezi că încerc să fac evanghelizare cu tine, doar vreau să te asigur că există doar o singură soluție pentru tine prieten drag.. Voi încerca să te călăuzesc în următoarele cuvinte spre soluția ta, ce îți va schimba viața pentru totdeauna și te va ajuta să trăiești cu adevărat! Soluția are un singur nume și de peste 2000 de ani schimbă vieți: Hristos! Da! Chiar El!

Vreau să te oprești câteva secunde din orice faci, să te concentrezi pe următoarele cuvinte și să ți le asumi ca și cum tu le-ai spune crezându-le! Este posibil să fii creștin și să tot te lupți în viața ta și să suferi la fel cu aceste lucruri. Este ok! Fii cu mine aici! Nu ești perfect! Ești un lut! Un lut care trebuie modelat! Pentru că nu poți face nimic cu puterile tale, lasă-L pe Olarul care poate să o facă, să te ghideze și să te prelucreze pentru a ajunge persoana POTRIVITĂ! MIRACOLUL pentru cei din jur!

Vreau să facem o rugăciune! Nu te gândi la nimic altceva decât la aceste momente și lasă toate problemele în brațele Celui căruia îi pasă cu adevărat de tine! Îți promit! Nu vei regreta! Vreau să realizezi și să crezi că Isus stă chiar acum în aceste momente în fața ta și așteaptă ca tu să vorbești cu El la propriu deschizându-te față de El!

„Doamne, m-am luptat toată viața mea cu gândurile din mintea mea. M-am luptat cu vorbele oamenilor. Car în spatele meu un sac de cuvinte și așteptări pe care nu le pot îndeplini. Îmi e frică să trăiesc așa! Îmi e teamă că voi eșua din nou! Nu vreau să mai trec din nou prin aceleași momente! Vreau să las totul în grija Ta! Vreau să vii lângă Mine și să trăiești cu mine! Vreau să simt că trăiesc cu adevărat! Vreau să alung orice gând rău din viața mea. Vreau să trăiesc cu tine cu adevărat! Vreau sa fiu liber de tot ce mă leagă!”

Asa cum m-a salvat pe mine Hristos de păcatul pornografiei prin ajutorului Duhului Sfânt, am credința că Dumnezeu te va elibera și pe tine de orice gând negativ și orice stare greșită!

Luptă împreună cu Dumnezeu! Automotivează-te și lasă-L pe singurul care poate să schimbe cu adevărat inima ta, dintr-o inima plină de frică, într-o inimă plină de curaj, să o facă! Să întoarcă ceea ce este mai greșit în viața ta în cel mai mare mesaj!

Niște sfaturi de final:

Nu ești perfect! Nu vei putea fi vreodată și nu vei putea să mulțumești niciodată pe toată lumea!

Să nu ai așteptări! Mai bine să fii surprins de ceea ce se întâmplă decât să ai așteptări și să devii trist că nu s-a întâmplat cum ai vrut.

Învață să lupți împreună cu Hristos! Lasă-L pe El să lucreze în inima ta, acceptă-L cu adevărat ca Domn și Mântuitor în viața ta și pornește împotriva oricărei lupte cu El! Îți promit! Împreună cu El!! Vei simți că trăiești și că ți-ai găsit pacea interioară.

Nu te închide într-o carapace! Învață să te deschizi. Nu neapărat să vorbești despre sentimentele tale față de oricine, dar încearcă să vorbești mai multe despre ceea ce simți cu persoanele apropiate și în care ai încredere. Îți va ajuta foarte mult!

Pe oriunde mergi în această lume, interacționează cu străinii! Ai curaj! Îți recomand asta! Vei vedea ce stare minunată vei avea după ce vei cunoaște persoane noi cu care nu aveai nimic în comun, chiar dacă poate nu te vei mai întâlni niciodată cu ele, dar rămâne conversația tipărită ca și amintirea voastră. Eu ca băiat de multe ori încerc să deschid diferite subiecte cu persoane atunci când merg cu trenul, cu mașina sau zbor cu avionul. Mai ales cu bla bla car când merg, îmi place mult să interacționez cu străinii. Aveam parte la un momemt dat de o cursă unde oamenii erau foarte stresați și se observa foarte clar asta pe ei. Erau greoi la vorbe la început, dar când am început să dezvolt câteva subiecte împreună cu ei, nu știam cum să îi mai opresc. Glumesc. Dar îmi plac tare mult momentele acestea pentru că ne face pe noi ca oameni să simțim că trăim.

Dacă ai eșuat, nu e nimic! Înseamnă că ai încercat! Foarte bine că încerci, asta trebuie să faci în continuare! Să încerci lucruri noi, situații noi samd. Ai eșuat din nou? Ai căzut? Și atunci când cădem, ce facem? Ne ridicăm! Îmi place foarte mult vorba aceasta: „Cădem de 7 ori, ne ridicăm de 8 ori„. Așa de mult exprimă viața mea și mă rog ca să se întâmple la fel și cu viața ta! Chiar dacă vei cădea, să înveți să te ridici!

Există speranță! Există viață! După orice culme există o priveliște frumoasă!

Nu renunța! Pentru că viața se merită trăită și se merită trăită mai mult atunci când ai înțeles că trebuie să fii MIRACOLUL pentru cei care așteaptă un miracol să îi ajute! Tu esti unul! Mulți oameni asteaptă să luminezi! Începe de acum! Eu am încredere în tine și sper că și tu ți-ai căpătat încrederea în tine și începi lupta!

Știi care este a 8-a minune a lumii? Tu! Persoana care citește aceste cuvinte! 😀

Hai să luptăm contra oricărui obstacol! Îți voi lăsa o melodie pe care o ascult de ceva timp și pe mine m-a ajutat!

 

 

 

Depresia, anxietatea și eșecurile nu sunt stopul la care trebuie să te oprești! Mergi înainte prin credință!

PS. Dacă te-a ajutat acest articol sau crezi că ar putea ajuta pe cineva, nu ezita să îl transmiți mai departe. Să fim miracole în locurile unde Dumnezeu ne-a așezat!

 

nikko-macaspac-263785-unsplash

Photo: https://unsplash.com/photos/6SNbWyFwuhk

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: