„Intrebarea dvs „De unde provine Dumnezeu?„, presupune că te gândești cu siguranță la un dumnezeu eronat, pentru că Dumnezeul biblic nu este afectat de timp, spațiu sau materie.
Dacă este afectat de acestea, atunci nu este Dumnezeu. Timpul, spațiul și materia este ceea ce numim un continuum. Toate acestea trebuie să existe în același timp. Pentru că dacă ar exista materia, fără spațiu, unde ai pune-o? Dacă ar exista materie și spațiu, dar nu ar exista timp, când le-ai pune? Nu poți avea timp, spațiu sau materie în mod independent. Trebuie să fie create simultan.
Biblia explică asta în 8 cuvinte: „La început” , adică TIMPUL, „Dumnezeu a făcut cerurile” adică spațiul, „și pământul” care este materia. Deci avem timp,spațiu și materie, create într-o trinitate de trinități. După cum știți, Timpul este trecut, prezent și viitor, Spațiul are lungime, lățime și înălțime, Materia este solidă, lichidă și gazoasă. Avem o trinitate de trinități , create instantaneu și Dumnezeu care le-a creat trebuie să fie înafara lor. Dacă e limitat de timp, El nu este Dumnezeu.
Cel care a creat un computer, nu se află în computer. Nu aleargă de colo-colo schimbând numerele de pe ecran. Dumnezeu care a creat acest univers, este înafara universului, este deasupra lui, e dincolo de el, în el și prin el. Universul nu are niciun efect asupra Lui.
Deci, ideea că o forță spirituală nu poate afecta un corp material… ei bine, ar trebui să explicați cum lucrurile ca și emoțiile, iubirea, ura, și invidia, gelozia și rațiuna. Adică dacă creierul tău este doar o gramadă aleatorie de chimicale, formată la întâmplare de-a lungul milioanelor de ani. Cum ai putea să te increzi în propriul raționament și în propriile gânduri?
Deci întrebarea dvs „De unde vine Dumnezeu?” ,presupune un dumnezeu limitat și asta e problema dvs. Dumnezeul căruia mă închin eu, nu este limitat de timp, spațiu și materie. Dacă creierul meu de 1,3 kg ar putea cuprinde Dumnezeul infinit, atunci evident, Acesta nu ar putea sa fie proslăvit. Deci acesta este Dumnezeul căruia îi slujesc.” Kent Hovind.
Adevărat.
ApreciazăApreciază